Tasapainot ei ole itsestäänselvyys ja myös sitä kannattaa pelkkien lihasharjoitusten ja rasvankäryytystreenien lisäksi harjoitella. Alla esiteltyinä muutamia liikkeitä ja harjoituksia joilla tasapainoa voi parantaa onnistuneesti.
1. Treenaaminen vapailla painoilla lisää myös tasapainoa, sillä koko keho joutuu kuntolaitteissa istumisen (monet lihasryhmät jäävät ilman harjoitusta) sijasta töihin.
2. Osallistu Bodybalance tunnille. Se yhdistää joogaa, Tai Chitä sekä Pilatesta ja parantaa tunnetusti tasapainoa hyvin. Vähentää myös hyvin stressiä ja lisää notkeutta sekä kuntoa, musiikin tahdissa. Bodybalance tunteja on lähes jokaisella kuntosalilta. TÄSTÄ VOIT ETSIÄ BODYBALANCE TUNTEJA
3. Lapsuudesta klassikot pitävät pintansa vielä tänäkin päivänä. Yhdellä jalalla suoritettavat liikkeet kuten hyppely, naruhypyt ja venyttelyt. Tasapainoilu kapealla alueella (katukivetys, puomi, mikä vain) toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan loistavasti.
4. Tanssiminen. Let's Zumba -thing ei ole vaihtoehto sieltä surkeimmasta päästä ja nobeatempoinen tanssiminen kehittää koordinatiota, kehonhallintaa ja tasapainoa loistavasti. Tunteja pidetään joka paikassa ja hommaa voi harrastaa myös kotona Zumban tahdissa. Tilaa Zumba Fitness DVD
5. Tasapainolauta. Pyöreä lämiskä jonka pohjassa on puolipallo. Se kasvattaa tasapainoa ja vahvistaa samalla jalkojen lihaksia, eritoten pohkeita. Laitetta kannattaa soveltaa esim. punnerruksiin jolloin keskivartalo joutuu olemaan kokoajan jännityksessä. Tämä treenaa tehokkaasti keskivartalon lihaksia ja syviä vatsalihaksia. Tasapainolaudan voi tilata STADIUMIN verkkokaupasta (urheilu - harjoittelu - treenivarusteet) Laadukasta Casall -tuotantoa.
6. Jumppapalloharjoitukset. Jumppapallo on oiva väline tasapainoharjoitteluun. Liikkeitä on yhtä paljon kuin mielikuvitus antaa periksi ja alla levottomasti rimpuileva pallo antaa liikeharjoituksiin elementin joka vääjäämättä lisää pitkässä juoksussa tasapainoa.
7. Yhden jalan harjoitukset. Kurotukset, jalan nostot, kyykyt, kiertoliikkeet, käsi lattiaan venyttelyt ja vaikkapa painojen nostot yhdellä jalalla. Harjoituksia keksivät nokkelimmat niitä lisää tarpeen vaatiessa.
8. Esim. pallopelit ja kamppailulajit. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kaikki urheilu missä ei liikuta ennaltamäärättyjä linjoja, kehittää pitkässä juoksussa niin tasapainoa, kuin koordinaatiotakin. Tiukat liikkeet, suunnanmuutokset ja vaihtelevat juoksunopeudet tekevät tehtävänsä. Sulkapallo on esimerkki tästä.Tiukkaa tasapainoharjoittelua on myös saleilla järjestettävät BodyCombat tunnit.
9. BOSU - Ilmalla täytetty puolipallo. On omiaan keskivartalon lihasten vahvistamiseen, koska puolipallon päällä tehtävät liikkeet, kuten punnerrukset vaativat tasapainoilua. Väline kehittää tasapainoa huomaamattakin harjoitusten lomassa.
Fitnesstukusta laadukkaimmat treeni- ja urheiluvaatteet
(ilmainen toimitus ja palautus)